EKOLOŠKI HIDROLAT LAVANDE

Hidrolat lavande je odličan kao tonik za njegu suhe i problematične kože lica.

PAKIRANJA

  • 200 ml – 6.7 oz
  • 1000 ml – 33.3 oz

Naši ekološki hidrolati se dobivaju kao nusproizvodi pri proizvodnji eteričnog ulja od organskog, ekološkog biljnog materijala. Imaju slično djelovanje kao i eterično ulje biljke iz koje su proizašli, ali puno blaže. Savršeni su za njegu i hidrataciju kože, a najbolja karakteristika im je ta što se mogu međusobno miješati ili im se mogu dodavati drugi ljekoviti sastojci za učinkovitije djelovanje. Hidrolati se često nazivaju i cvjetne vodice.

Botanički naziv: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

Sastojci: Lavandula Angustifolia cvjetna vodica

Zemlja porijekla: Hrvatska

Način uzgoja: plantažno, ekološki certificirano

Način dobivanja: destilacija vodenom parom

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži. Čuvati u hladnjaku kako biste produljili rok trajanja.

Hidrolat lavande je odličan kao tonik za njegu suhe i problematične kože lica. Najbolje je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, te zatim nanijeti uljnu mješavinu ili kremu. Na taj način ćete dati koži i vodenu i masnu fazu, sve na prirodnoj bazi. Budući da je hidrolat lavande jedan od blažih, pogodan je za za jako osjetljivu i nečistu kožu, kod problema s aknama i drugim upalnim stanjima kože. Posebno je koristan kao sredstvo za čišćenje rana, jer, za razliku drugih sredstava za dezinfekciju ne izaziva bol.

Djeluje umirujuće i protuupalno te je izvrstan za njegu kože nakon depilacije ili brijanja – sprječava infekcije kože, vlaži i hrani oštećenu kožu. Koristi se kod uboda insekata, za sve vrste kožnih iritacija, kod opekotina nakon sunčanja… U ljetnim mjesecima se može koristiti za osvježavanje kože lica i tijela. Veoma je blag i ne sadrži alkohol, pa svakodnevna upotreba neće iritirati i isušivati kožu. Hidrolat lavande se u kozmetičke svrhe može koristiti kao vodena faza u izradi krema, gelova, emulzija…

Ne koristiti oralno, osim pod nadzorom ovlaštenog terapeuta ili liječnika. Čuvati zaštićeno od svjetla i topline.

VAŽNO: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

POŠALJITE NAM UPIT
Ime
Broj komada
Upit