Opći uvjeti

Pravila privatnosti

Vaša privatnost i sigurnost vaših podataka su nam važni. U skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebice novoj Europskoj općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine i zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, dužni smo vas obavijestiti o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima. Naši IT sustavi zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i gubitka ili brisanja tehničkim i organizacijskim mjerama.

Ova pravila privatnosti objašnjavaju:

 • Ime i podaci upravitelja obrade podataka
 • Što su osobni podaci?
 • Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?
 • Pravna osnova za prikupljanje vaših osobnih podataka
 • Zaštita podataka
 • Vaša prava i izbori
 • Što su “kolačići” i zašto ih koristimo?
 • Zašto morate prihvatiti uvjete iz Izjave o privatnosti?
 • Kontakt

 

Ime i podaci upravitelja obrade

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao upravitelja obrade snosi:

THE LECO d.o.o.
za proizvodnju i usluge
OIB: 33046267308
Upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 081047495

 

Što su osobni podaci?

Opća deklaracija definira “osobne podatke” kao sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet identificiran ili se može identificirati. Osoba čiji se identitet može identificirati je osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj (npr. OIB), informacije o lokaciji, identifikator mreže (npr. IP adresa) ili s pomoći jednog ili više čimbenika koji su svojstveni fizičkom, fiziološkom, genetskom, mentalnom, ekonomskom, kulturnom ili socijalnom identitetu tog pojedinca.

Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

Prikupljamo samo osobne podatke koje želite pružiti ili osobne podatke potrebne za pružanje i / ili poboljšanje usluge. Podaci se prikupljaju i primaju putem naše stranice. Vaši osobni podaci su nam izravno dostavljeni (na primjer, kada nam se obraćate ili pomoću kolačića kako bismo razumjeli kako koristite naše web stranice i aplikacije) .Možete nam dati svoju adresu e-pošte, ime, telefon broj i druge informacije kako bismo vam mogli pružiti informacije o našim uslugama, anketama ili jednostavno ako želite primati informacije o radnjama, popustima i/ili drugim aktivnostima i ponudama. Vaše osobne podatke koristimo isključivo u poslovne svrhe, kao i za upravljanje, podršku i povratne informacije o pruženoj usluzi, kao i za sprječavanje kršenja sigurnosti, zakona ili ugovornih uvjeta.

 

Pravna osnova za prikupljanje vaših osobnih podataka

Ovisno o svrsi prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka, pravni temelj vaše obrade podataka može biti: vaš pristanak, legitimni interes naše tvrtke (poboljšanje naših proizvoda i usluga, sprječavanje prijevara, osiguranje i održavanje alata kao što su web-lokacije / uređaji siguran za uporabu), izvršenje ugovora ili usluge koju ste zatražili i propisi koji zahtijevaju obradu osobnih podataka.

 

Zaštita podataka

Koristimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka od nezakonitog ili neovlaštenog pristupa ili uporabe, kao i od slučajnog gubitka podataka. Naši partneri za obradu podataka mogu obraditi vaše osobne podatke samo podložno gore navedenim tehničkim i organizacijskim sigurnosnim mjerama. Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Vaša prava i mogućnosti

Što se tiče prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo dužni pružiti:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na popravljanje podataka
 • Pravo na brisanje podataka
 • Pravo na ograničavanje obrade podataka
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Podnošenje pritužbi nadzornom tijelu
 • Pravo na povlačenje pristanka

Imate pravo dobiti od nas potvrdu da li se vaši osobni podaci obrađuju i, ako su obrađeni, pristup osobnim podacima i sljedećim podacima: svrha obrade, kategorije osobnih podataka, primatelji osobnih podataka (kao i sve druge informacije u skladu s s važećim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU-a, imate pravo na informacije o posebnim mjerama zaštite. Kada je moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo od nas tražiti ispravak, brisanje ili ograničenje obrade osobnih podataka koji se odnose na vas, bez nepotrebnog kašnjenja. Uzimajući u obzir svrhu obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, uključujući i dodatne izjave. Također imate pravo na prenosivost vaših osobnih podataka.

Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka koji se odnose na vas, na temelju vaše konkretne situacije. Možete se usprotiviti korištenju vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi.

Svoju suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade koja se temelji na vašem pristanku prije povlačenja. Ako želite povući svoj pristanak, molimo kontaktirajte našu kontakt osobu zaduženu za zaštitu podataka (pogledajte odjeljak u nastavku). Također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu.

 

Što su “kolačići” i zašto ih koristimo?

Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno spremljeni na vašem tvrdom disku i omogućuju dobavljaču da sljedeći put prepozna web-mjesto vašeg računala. Prodavatelj koristi kolačiće samo za prikupljanje informacija koje se koriste za korištenje web stranice i za optimiziranje aktivnosti oglašavanja na Internetu. Svaki kolačić ima svoj rok trajanja. Zahvaljujući kolačićima, možemo pratiti put korisnika kroz različite dijelove naše web stranice i putem drugih web stranica. Kolačići mogu poboljšati komunikaciju između vašeg poslužitelja i računala, što olakšava korištenje naše web stranice. Kroz vaš preglednik imate mogućnost prikazivanja kolačića s vašeg računala, brisanja postojećih kolačića ili podešavanja konfiguracije tako da svatko uopće ne sprema ili sprema kolačiće.

 

Zašto morate prihvatiti uvjete u Izjavi o privatnosti?

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kao i putem elektroničke komunikacije, pristajete na obradu vaših osobnih podataka i pristajete na njih na način kako je navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti. Ako ste zainteresirani za pružanje određenih usluga, uzet ćemo dodatne osobne podatke (ime, prezime, adresu i e-mail adresu). U tom slučaju, tražit ćemo vaš pristanak na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka, koji će se koristiti isključivo u svrhu za koju ste nam dali. Ako imate pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kontakt

Za osnovne informacije, iskorištavanje svojih prava ili bilo kakva pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, možete kontaktirati našu korisničku podršku putem e-pošte na leco@leco.hr ili putem telefona: +385 14646835. Mi ćemo obraditi vaše upite i zahtjeve bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama, te ćemo vas obavijestiti o mjerama koje smo poduzeli.

Opći uvjeti korištenja

Web mjesto i ostale usluge web trgovine THE LECO mogu se služiti osobnim putem bez ikakvog povrata prema slijedećim općim uvjetima i odredbama.

Sljedeći opći uvjeti moraju se poštivati ​​ako koristite našu web trgovinu. Ako se ne slažete s našim općim uvjetima i odredbama, nemojte koristiti web mjesto leco.hr.

Opći uvjeti su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, stoga biste trebali posjetiti ove uvjete svaki put kad želite posjetiti web mjesto leco.hr. U slučaju stalnog posjećivanja web stranica THE LECO web shopa nakon što se promijene opći uvjeti, smatrat će se da ste bili u skladu s novim Općim uvjetima i odredbama web trgovine. Za moguće posljedice uzrokovane promjenama web sadržaja THE LECO neće preuzeti nikakvu odgovornost.

Prava intelektualnog vlasništva

Ako nije drugačije navedeno, stranica je naše vlasništvo i sav izvorni kod, baze podataka, funkcionalnost, softver, audio, video, tekst, fotografije i grafike na web mjestu (u cjelini, “Sadržaj”) i zaštitni znaci, usluga oznake i logotipi sadržani u njima su u našem vlasništvu ili su licencirani i zaštićeni zakonima o autorskim pravima.

Pod uvjetom da ispunjavate uvjete za upotrebu web trgovine, imate ograničenu licencu za pristup i korištenje web mjesta te za preuzimanje ili ispis kopije bilo kojeg dijela sadržaja kojem ste pravilno dobili pristup isključivo za svoj osobno, nekomercijalno korištenje. Pridržavamo sva prava koja nisu izričito dodijeljena Vama na web mjestu, sadržaju i oznakama.

Proizvodi

Trudimo se prikazati što točnije boje, značajke, specifikacije i detalje proizvoda dostupnih na web mjestu. Međutim, ne jamčimo da će boje, značajke, specifikacije i detalji proizvoda biti točni, cjeloviti, pouzdani, trenutni ili bez drugih pogrešaka, a vaš elektronički prikaz možda neće točno odražavati stvarne boje i detalje proizvoda.

Svi proizvodi ovise o dostupnosti i ne možemo jamčiti da će se proizvodi nalaziti na zalihama. Pridržavamo pravo na prekid ponude bilo kojeg proizvoda u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga.

Cijene za sve proizvode podložne su promjenama.

 

Kupnja i plaćanje

Prihvaćamo sljedeće oblike plaćanja: PayPal, plaćanje pouzećem, direktna bankovna transakcija. Slažete se da ćete pružiti trenutne, cjelovite i točne podatke o kupnji i računu za sve kupnje putem web trgovine. Nadalje se slažete sa hitnim ažuriranjem podataka o računu i plaćanju, uključujući adresu e-pošte i način plaćanja kako bismo mogli dovršiti vaše transakcije i kontaktirati Vas prema potrebi. Porez na promet će se dodati u cijenu kupnje prema nama. Možemo u bilo kojem trenutku promijeniti cijene. Sva plaćanja bit će u hrvatskim kunama.

Slažete se da ćete platiti sve troškove po cijenama koje su tada na snazi ​​za vaše kupnje i bilo koje primjenjive naknade za dostavu, a ovlaštavate nas da naplaćujemo vašem odabranom davatelju plaćanja bilo koje takve iznose prilikom narudžbe.

Pridržavamo pravo ispravljanja bilo kakve pogreške ili pogreške u cijenama, čak i ako smo već zatražili ili primili plaćanje.

Pridržavamo pravo odbiti bilo koju narudžbu poslanu putem web trgovine. Mi možemo, prema vlastitom nahođenju, ograničiti ili otkazati količine kupljene po osobi, po kućanstvu ili po narudžbi. Ograničenja mogu uključivati ​​narudžbe na ili pod istim korisničkim računom, isti način plaćanja i / ili narudžbe koje koriste istu adresu za naplatu ili dostavu. Pridržavamo si pravo ograničiti ili zabraniti narudžbe za koje, prema našoj vlastitoj prosudbi, izgleda da ih postavljaju trgovci, preprodavači ili distributeri.