Plaćanje

Plaćanje

U našoj web trgovini sve svoje narudžbe možete platiti prema modelu kojega izaberete tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti:

  • jednokratnim online plaćanjem putem PayPal-a
  • jednokratnim plaćanjem na transakcijski račun Prodavatelja
  • gotovinom pri prijemu narudžbe – plaćanje pouzećem (vrijedi samo za dostavu na teritoriju Republike Hrvatske)

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod Prodavatelja, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu.

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane PayPal-a ili u trenutku kada je uplata evidentirana na transakcijskom računu Prodavatelja.

PayPal plaćanje

Za PayPal plaćanje na www.leco.hr potrebno je znati slijedeće:

ako kupujete iz Hrvatske, vrijednost Vaše košarice te trošak dostave, bit će konvertirani iz HRK u EUR budući da PayPal ne podržava HRK kao valutu plaćanja. Iznos narudžbe Vaše kreditne kartice koja je vezana za PayPal račun, bit će terećen kroz konverziju cijene u EUR iz HRK prema trenutnom prodajnom tečaju Hrvatske narodne banke: hnb-tečajna lista

Kao rezultat konverzije (pretvaranja cijene iz HRK u EUR) u slučaju uplate putem PayPal-a, postoji mogućnost razlike u iskazanoj cijeni proizvoda na www.leco.hr te naplaćenog iznosa košarice.

Trošak konverzije pri pretvaranju valuta snosi kupac.

Što je Paypal?

Paypal je elektronička trgovina (e-commerce) koja je posrednik u plaćanju između kupca i prodavatelja kroz online sredstava transfera. Jedna od najvećih prednosti PayPal-a je što korisnik prilikom plaćanja u web trgovini ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnog računa te tako značajno smanjuje rizik od zloupotrebe osobnih informacija. Iz tog je razloga PayPal prihvaćen od strane korisnika kao siguran posrednik između dvije strane. Link: PayPal buyer protection

Svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko PayPal računa možete kupovati online, prebacivati novac, ali i primati novac preko interneta. Te usluge za vas kao Kupca su besplatne, a PayPal zarađuje tako što trgovcima naplaćuje proviziju po svakoj transakciji.

Ako želite otvoriti PayPal račun, potrebna vam je vlastita email adresa te kreditna ili debitna kartica. Za otvaranje vlastitog PayPal računa kliknite na ovaj link: PayPal

Plaćanje putem uplate na transakcijski račun Prodavatelja

Za plaćanje iz Hrvatske putem uplate na transakcijski račun Prodavatelja, plaćanje se vrši u valuti HRK i u tom slučaju nema konverzije valute.

Ako se odlučite za uplatu na transakcijski račun Prodavatelja, iznos narudžbe uvećan za troškove dostave bit će potrebno uplatiti putem bankovne transakcije, tj. uplate direktno na račun Prodavatelja i to putem net bankinga, u banci, pošti ili putem drugih kanala uplate kao kod uobičajenog načina plaćanja vaših računa.

Kod izbora ovog načina plaćanja, na vašu e-mail adresu stići će ponuda sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe.

Plaćanje pozećem

Prilikom dostave, Kupac svoju narudžbu plaća gotovinom dostavljaču.

CIJENE

Cijene proizvoda su maloprodajne i izražene su u hrvatskim kunama (HRK) ili u eurima (EUR) za kupce izvan Republike Hrvatske. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Također, u cijene naših proizvoda nije uključena zakonska stopa PDV-a. Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem članka 90 stavka 1 i stavka 2 Zakona o PDV-u.

Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.

Slike i opisi proizvoda su pripremljeni na način da Vam što točnije prenesu sve karakteristike proizvoda te se obnavljaju i dodaju ažurno.

Izmjene cijena

Izražene cijene podložne su promjenama i svaka će promjena biti pravovremeno evidentirana unutar web trgovine. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti.

Rasprodaje, akcijske i promo prodaje

Unutar web trgovine vršit će se rasprodaje, dnevne ili tjedne akcijske prodaje za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, prodaja proizvoda koji su na akciji je ograničena.

RASPRODANI ARTIKLI

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da Prodavatelj neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe putem elektronske pošte te u tom slučaju Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.