Aroma difuzer Saturn

▶Stakleni poklopac – baza od bambusa

▶RGB LED svjetlo u više boja

▶Količina pare: 18 ml/H

▶Kapacitet: 100 ml

▶Dimenzije: promjer – 165 mm / visina – 130 mm

▶Adaptor Voltage/Power: 24V / 12W

▶Adaptor Certificate: GS/UL/PSE/SAA/BS/EK

350.00Kn

Nema na zalihi

Što je difuzer?

Aroma ultrazvučni difuzer poznat i kao difuzer za eterična ulja, vlaži i osvježava zrak u dnevnim boravcima, dječijim sobama, uredima, wellness centrima i sl.nUz pravilan odabir eteričnih ulja možemo dosta poboljšati kvalitetu života u zatvorenim prostorima i učiniti naš zrak osvežavajućim, dezinficirati ga na prirodan način, i učiniti ga ugodnim  u zimsko i ljetno vrijeme, kao i u vrijeme prehlada, gripa, alergija i suhog zraka.

Zašto se koristi?

Imajući na umu antibakterijsko, antivirusno, opuštajuće djelovanje prirodnih eteričnih ulja svakako možemo doprinijeti našem zdravlju i upoznati mirisni svijet eteričnih ulja kao i široki aromaterapeutski spektar djelovanja.

Za  dišni sustav te “dezinfekciju” zraka načešće koristimo eterična ulja koja djeluju na patogene viruse i bakterije u samom zraku te olakšavaju iskašljavanje: eukaliptus radita, eukaliptus globulis, ružmarin 1,8 cineol, ravensara, niauli cineol, čajevac….

Ovim uljima se često dodaju citrusna eterična ulja poput limuna i grejpa, koja ne samo da lijepo mirišu, već također djeluju antibakterijski i antivirusno. Također, često se koriste ulja koja imaju smirujuće djelovanje kao lavanda, naranča, mandarina, ylang-ylang…

Kako se koristi?

Može se koristiti za raspršivanje eteričnih ulja u prostor (za dezinfekciju) i kao inhalator. Ukoliko ga koristimo kao inhalator, u difuzer se ukapa eterično ulje (ili namjenski blend ulja) obično nekoliko kapi i inhalira u pravilnim inervalima ne duže od 10 min. Za prostor se ne preporuča koristiti eterična ulja duže od 10 sati.

Direktne inhalacije izbjegavamo kod ljudi sklonih spazmima bronha, kao što je slučaj kod astme; te kod novorođenčadi. Oprez je potreban i  kod kronične opstruktivne bolesti pluća kako ne bismo dodatno iritirali sluznicu.

Kako radi?

Pod utjecajem ultrazvučnih vibracija, raspršuje mikročestice eteričnih ulja, stvarajući aromatičnu maglicu te uz LED rasvjetu stvara poseban ugođaj. Važno je naglasiti da uređaj ne zagrijava tekućinu tako da svi aromaterapeutski sastojci eteričnih ulja ostaju očuvani i takvi se raspršuju u prostor.