Ekološko eterično ulje lavande

Eterično ulje lavande – prave (Lavandula Angustifolia) je sigurno najpoznatije eterično ulje u aromaterapiji. Iako je najčešće korištena zbog svog umirujućeg djelovanja, ona ima brojna ljekovita i njegujuća svojstava koja djeluju blagotvorno na cijeli organizam.

10 ml

60.00Kn (8.10 €)

Certificirano ekološko eterično ulje lavande: certifikat o ekološkoj proizvodnji je dodijeljen od strane AgriBioCert-a. Ekološka poljoprivreda zasniva se na prirodnim metodama i kruženju tvari bez uporabe kemijskih sredstava, lako topivljih gnojiva i dodataka za poboljšanje tla.

O biljci: Prava lavanda (Lavandula Angustifolia) pripada rodu biljaka iz porodice Lamiaceae, uskolisna je vrsta i ljekovita. Potječe iz južne i srednje Europe, a prepoznatljiva je po intenzivnom mirisu te ljubičastim cvjetovima. Otporan je, zimzelen, gust grm s uspravnim cvjetovima u klasu. Raste na sunčanim položajima i dobro propusnom tlu, a najčešće na mediteranu, na svom prirodnom staništu, no raširena je i u unutrašnjosti Francuske i Engleske. Pretpostavlja se da riječ lavanda dolazi od rimske riječi lavare, što znači prati.

Upotreba: Eterično ulje lavande je jedno od najpopularnijih ulja u aromaterapiji jer je izrazito blagog djelovanja te ima široku primjenu. Zahvaljujući antibakterijskim svojstvima, eterično ulje lavande ubrzava zacjeljivanje opeklina, porezotina i rana. Odličan je antiseptik i regulira lučenje sebuma pa je idealno za njegu kože sklone aknama, također pomaže i kod drugih upalnih stanja kože. Ima izrazito smirujuće djelovanje te pomaže kod nervoze i nesanice, umiruje grčeve te se koristi kod bolnih menstruacija i probavnih problema, pomaže kod glavobolje i migrene…

Upozorenje: Eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

INCI: Lavandula angustifolia

Težina40 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.