Ekološko eterično ulje smilja

Eterično ulje smilja (Helichrysum Italicum) je jedno od najcjenjenijih ulja kojem se pripisuju gotovo čudesna svojstva kojima djeluje na zacjeljivanje kože. Djeluje snažno regenerativno na kožu obnavljajući oštećena ili stara tkiva, te zahvaljujući snažnom anti-age djelovanju učinkovito uklanja bore i druge znakova starenja kože.

98.00Kn (13.23 €)180.00Kn (24.30 €)

Očisti

Certificirano ekološko eterično ulje smilja: certifikat o ekološkoj proizvodnji nam je dodijeljen od strane AgriBioCert-a. Također, naše eterično ulje smilja nosi oznaku Hrvatski eko proizvod i američku USDA markicu što znači da je dobiveno kroz sustav ekološke poljoprivrede tj. bez upotrebe umjetnih gnojiva, kemikalija i pesticida.

O biljci: Smilje je tipična mediteranska biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvaća preko 600 različitih vrsta. Smilje se koristilo u medicini još od antičke Grčke. Latinski naziv Helichrysum potječe od grčkih riječi “helios” (sunce) i “chrysos” (zlatan), što se odnosi na boju cvjetova. Ostali nazivi: “Immortelle” i “Everlasting” znače besmrtan- vječan, zbog cvjetova koji zadrže žutu boju i kada se osuše.

Upotreba: Eterično ulje smilja je jedno od najpopularnijih ulja u kozmetici jer djeluje snažno regenerativno na kožu obnavljajući oštećena ili stara tkiva, te zahvaljujući snažnom anti-age djelovanju učinkovito uklanja bore i druge znakova starenja kože. Pomiješano sa baznim uljem, izvrstan je odabir za njegu suhe, zrele, osjetljive i oštećene kože. Odlično je za tretiranje modrica, hematoma i varikoznih vena, olakšava grčeve i bol u mišićima, pomaže kod svih vrsta kožnih oboljenja, pomaže umanjiti izražajnost svježih ožiljaka i brže zacijeljivanje rana…

Upozorenje: Eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

INCI: Helichrysum Italicum

Težina37 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.