EKOLOŠKI HIDROLAT SMILJA

Naši ekološki hidrolati se dobivaju kao nusproizvodi pri proizvodnji eteričnog ulja od organskog biljnog materijala

PAKIRANJA

    • 10 l – 2.6 gal-80€
    • 25 l – 6.6 gal-180€
    • 50 l – 13.2 gal-330€
    • 100 l – 26.4 gal-600€

Naši ekološki hidrolati se dobivaju kao nusproizvodi pri proizvodnji eteričnog ulja od organskog biljnog materijala. Imaju slično djelovanje kao i eterično ulje biljke iz koje su proizašli, ali puno blaže. Savršeni su za njegu i hidrataciju kože, a najbolja karakteristika im je ta što se mogu međusobno miješati ili im se mogu dodavati drugi ljekoviti sastojci za učinkovitije djelovanje. Hidrolati se često nazivaju i cvjetne vodice.

Botanički naziv: HELICHRYSUM ITALICUM

Sastojci: Helichrysum Italicum cvjetna vodica

Zemlja porijekla: Hrvatska

Način uzgoja: divlje, ekološki certificirano

Način dobivanja: destilacija vodenom parom

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži. Čuvati u hladnjaku kako biste produljili rok trajanja.

Hidrolat smilja je odličan kao tonik za njegu suhe i osjetljive kože lica. Najbolje je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, te zatim nanijeti uljnu mješavinu ili kremu. Na taj način ćete dati koži i vodenu i masnu fazu, sve na prirodnoj bazi. Hidrolat se u kozmetičke svrhe može koristiti kao vodena faza u izradi krema, gelova, emulzija…

U ljetnim mjesecima se može koristiti za osvježavanje kože lica i tijela. Veoma je blag i ne sadrži alkohol, pa svakodnevna upotreba neće iritirati i isušivati kožu. Hidrolat smilja je poznat po umirujućim i regenerativnim svojstvima, te je pogodan za sve tipove kože. Izvrstan je za njegu kože nakon depilacije ili brijanja – sprječava infekcije kože, vlaži i hrani oštećenu kožu. Koristi se kod uboda insekata, za sve vrste kožnih iritacija, kao i kod proširenih vena.

Hidrolat smilja, kao i eterično ulje, djeluje protuupalno i zacjeljujuće kod svih oštećenja tkiva, te potiče brže zarastanje rana i ožiljaka. Odlično je sredstvo za ublažavanje modrica ili otoka na koži i hematoma. Hidrolat vlaži i hrani kožu, te je učinkovit za smirivanje opeklina od sunca i drugih opeklina.

NAPOMENA: Ne koristiti oralno, osim pod nadzorom ovlaštenog terapeuta ili liječnika. Čuvati zaštićeno od svjetla i topline.

VAŽNO: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj na ovoj stranici nije zamjena za stručni medicinski savjet.

POŠALJITE NAM UPIT
Ime
Broj komada
Upit